04.03.2019

Y´s Men gør skolebyggeri til indsamlingsprojekt

Første lørdag i februar præsenterede pendlermissionær Knud Elmo Knudsen BDMs nye skolebyggeri-projekt i DR Congo for 150 delegerede fra landets Y´s Men klubber. Skoleprojektet, som Knud Elmo forventer vil gøre en stor forskel, bliver indsamlingsprojekt i Y´s Men klubberne landet over.

Et BDM-skoleprojekt i en stor flygtningelejr udenfor byen Goma bliver et af Y´s Men regionsprojekter i 2019-2020. Målet er at indsamle 300.000 kroner. Derfor var BDM inviteret til stormøde på Lunderskov Efterskole for at introducere projektet for klubberne. Det betyder, at landets Y´s Men klubber fra efteråret 2019 vil samle ind til byggeriet, som ventes at gøre en stor forskel for 300 børn i flygtningelejren. Der har de, sammen med deres familier, søgt tilflugt for borgerkrigen i det uroplagede land.

Kummerlige forhold

Området huser op mod 25.000 flygtninge på grænsen til Rwanda og Uganda. BDMs missionær Knud Elmo Knudsen har besøgt lejren ad flere omgange. Han beskriver forholdene som kummerlige:  - Vi befinder os i en flygtningelejr ca. 10 km vest for Goma i provinsen Kivu Nord, DR-Congo. Mange congolesere fra grænseområderne til Rwanda og Uganda har søgt tilflugt her i frygt for de guerillatropper, som stadig efter borgerkrigen hærger i de utilgængelige områder. Pga. de omskiftelige politiske forhold har det været vanskeligt for hjælpeorganisationer at færdes i området. Flygtningene har derfor ikke har adgang til hverken medicinsk behandling eller uddannelse.

Hjælp til de allersvageste

Målet med skolebyggeriet er at hjælpe de svageste grupper, fortæller Knud Elmo Knudsen.  - En særligt udsat gruppe er et par tusinde pygmæer, som traditionelt står uden for de rettigheder som andre har. Det er denne gruppe, vi har mest fokus på og gerne vil hjælpe frem, så de opnår en ligestilling med andre, siger han. BDMs plan er i høj grad at involvere de mange flygtninge i byggeriet, både i den praktiske forberedelse, materialevalg og i selve byggeriet. Det skal foregå i samarbejde med den lokale Brødrekirke, som er på stedet. Brødrekirken driver i dag en skole for 150 børn og menighed i en meget interimistisk blikplade-bygning.

 

Martin Højgaard Jensen

mhj@bdm-dk.dk