Volontører siger farvel til Peters House

Forårets fire volontører Simone, Emily, Emma og Anne er tilbage i Danmark efter 4 måneder i Tanzania

Børn, LEGO, dans, undervisning, nærvær og swahili er blot få af de ord, der beskriver de seneste fire måneder på børnehjemmet Peters House. Og der er sket mange ting for BDMs fire volontører, siden de i januar kom til Sumbawanga i Tanzania:

- Vi har været på safari i Katavi, fejret Babu Silungwe (præst og børnehjemmets bedstefar) som skulle på pension, været på ferie i Kipili og ikke mindst oplevet Knud Elmo Knudsen komme tilbage til Tanzania og deltaget i en stor fejring af hans besøg.

Tid med børnene

På Peters house har opgaverne været mange, fortæller de fire piger:

- Vi har været i gang med at male og rengøre børnehjemmets klasselokaler. Vi faldt hurtigt på plads i en god hverdag, hvor vi fik vores rutiner. Hovedsageligt er tiden brugt med børnene på Peters House, hvor vi har leget en masse.

- Derudover har hverdagene bestået af mange gode snakke med børnene, tegneeftermiddage, gyngning på det nye gyngestativ, film i weekenderne og meget mere.

Gadebørn og syskole

- Udover at være på Peters House, så har vi hver mandag været på besøg hos nogle gadedrenge, hvor vi legede, spillede og hørte musik sammen. Og hver torsdag har vi været med på en syskole for at undervise sypigerne dér i engelsk. En hverdag, som vi alle fire har nydt at være en del af.

Den sidste uge som BDM-volontører tilbragte pigerne på Zanzibar, inden de satte kursen tilbage mod Danmark fra Dar Es Salaam, en stor oplevelse rigere.