VOLONTØROPGAVER

Hvad kan jeg arbejde med?

Praktisk volontør

Vil du glæde børn, voksne og kirkens arbejde i Tanzania? Er du klar på at tage fat og hjælpe med praktiske opgaver et sted hvor solen næsten altid skinner uden en sky på himlen. Så skal du være praktisk volontør i Tanzania. Som praktisk volontør er du udsendt for at hjælpe kirkens og missionærernes arbejde i Tanzania. Du vil blive stillet mange forskellige opgaver, fx sætte solceller op, male, mure, lave små reparationer og mange, mange andre ting. Skal jeg så være uddannet tømrer eller mekaniker, spørger du måske? Nej det behøver du ikke, men du skal have hænderne skruet godt på, være klar til mange forskellige udfordringer og kunne udtænke en god arbejdsplan. Noget som giver glæde ved arbejdet er, at du ved at mange får gavn af dit arbejde. Hvis du fx maler, vil dine tegninger på væggene blive set og værdsat af mange børn i mange år fremover. 

Peter’s House 

Peter’s House er et børnehjem, der ligger i Tanzania. Her bor 38 børn i alderen 4-19 år. De har alle det til fælles, at de har haft en svær start på livet: De fleste har mistet mindst en af deres forældre, og deres skolegang har været meget begrænset. På Peter’s House har de fået en ny familie, og her får de skolegang, mad og omsorg. Som volontør er det din opgave at skabe en god og tryg hverdag for børnene, hvilket kan gøres på mange forskellige måder! Du kan spille, lege, arrangere løb eller større ture og hjælpe med lektier. Det vigtigste er at vise omsorg og have tid til børnene. Derudover er der mulighed for at hjælpe med praktiske opgaver fx at reparere børnenes tøj og male væggene. Som volontør er du også med til at præge udviklingen for børnehjemmet gennem samtaler med lederen og de ugentlige staffmøder. Her kan man give nye ideer og pædagogiske redskaber, som kan styrke børnenes faglighed. Lederen af Peters House, hedder John. Han tager sig godt af børnene og har en god pædagogisk sans. De daglige pligter som rengøring, madlavning og tøjvask står mamaerne for, tre kvinder, som også har deres daglige gang her.  

Cheke Chea 

Cheke Chea er en førskole for børn i alderen 3-6 år. Formålet med Cheke Chea er at forberede børnene på senere skolegang gennem leg og spil. En normal dag begynder med at børnene spiser morgenmad og børster tænder. Så er børnene klar til en ny dag og har samtidig fået en forståelse for basal hygiejne. Herefter begynder dagens undervisning. Fast på programmet er bibelhistorien, hvor børnene synger sange og hører historier fra biblen. De resterende timer vil ofte afhænge af ugens tema, som kan være alt fra matematik og swahili til dyr og farver. Som volontør hjælper du i det daglige i førskolen ved både at lege med børnene og undervise dem. Derudover har du en vigtig opgave i at planlægge dagenes forløb sammen med de lokale lærere. Du kan bidrage med nye pædagogiske initiativer og give arbejdet struktur. De fleste af lærerne har flere års erfaring, men det er vigtigt at støtte lærerne i at bruge erfaringen aktivt, så de holder fast i de gode ideer og forbedre det, som ikke fungerer.