Ung tanzaner gæster Danmark

BDMS UNGE | 12.04.2019

BDMs unge har inviteret 26-årig studerende til Danmark 

26-årige Sajen Msagala gæster i denne uge BDMs unge, og deltager bl.a. på KFS´ Påskelejr i Skanderborg og et BDM-U arrangement i påsken. Her fortæller han kort om sin opvækst:

- Jeg voksede op med en enlig mor og 4 søskende lidt nord for Kipili. Min far døde, da jeg var helt lille. Vi havde et lille landbrug i en landsby, og vi børn gik i grundskolen. Jeg blev forældreløs i 2009, da min mor døde. Senere mødte jeg en præst, som skabte kontakten til Knud Elmo Knudsen. Sammen med Brødrekirken hjalp han mig, så jeg også fik gennemført "Seconday school" og kom på "Highschool" i Mpeya.

Inviteret af unge

Sajen er inviteret til Danmark af BDMs unge, som tæller cirka 75 tidligere volontører og andre unge, som brænder for Afrika, Tanzania - og mission. Mange har selv været på et volontørophold i Tanzania og fået en oplevelse for livet. Nu håber de at kunne give lidt tilbage til en af deres afrikanske venner:

- Det er et eventyr for mig at komme til Danmark. Det er min første gang udenfor Tanzania, siger Sajen. Han glæder sig især til at opleve Danmark, og er godt klædt på til møde andre unge med en anderledes kultur og baggrund. Flere af BDMs volontører kender han allerede fra blandt andet Peters House i Sumbawanga, hvortil han var knyttet som teenager. Af dem har han også lært en lidt dansk, som han overrasker ved at slå over i, da han skal præsentere sig selv.

En solstrålehistorie

- Sajen læser en bachelor i "Metallurgy and mineral processing engineering” på universitetet i Dodoma. En rigtig solstrålehistorie, som vi er begejstrede over at dele, fortæller ungdomsmedarbejder Tine Elmelund Christensen, som har været med til at bane vejen for Sajans ophold. Blandt andet gennem en indsamling til hans visum og flybillet.

Sajens historie er et levende eksempel på, at arbejdet i Sumbawanga bærer frugt, og at det nytter noget at give forældreløse børn og unge håb og muligheder for livsforvandling.

- Vi håber at give ham en uforglemmelig oplevelse for livet i de kommende dage. En stor tak til alle som har støttet initiativet, slutter Tine. 

 

Martin Højgaard Jensen | mhj@bdm-dk.dk