Tanzania - klar, parat, start!

Bibelstudier, børn og overfyldt bustur. Efterårets volontører har fået et rigtig godt førstehåndsindtryk af Tanzania og er begejstrede for livet i varmen

Midt i august ankom BDMs seks nye volontører til Tanzania. De første to uger tilbragte de seks piger på børnehjemmet Peter’s House sammen med BDMs ungdomssekretær Tine Elmelund Christensen, som rejste med til Tanzania for at introducere dem til opgaverne. Herefter rejste to af volontørerne, Luisa og Helene, videre til fiskerlandsbyen Kipili, hvor de skal arbejde i en førskole, mens Rebekka, Helene, Andrea og Helene blev i Rukwa-regions største by Sumbawanga, hvor de skal hjælpe til på børnehjemmet.

Store oplevelser forude

Der venter store og anderledes oplevelser i Tanzania. Det fik volontørerne hurtigt en fornemmelse af, fortæller Helene Roager på deres blog:

- Jeg vil fremhæve en af oplevelserne, vi havde med børnene, da vi skulle se snedkerdrengene, der er tilknyttet Peters House, spille fodbold med en anden skole. Da der (et par timer forsinket) var en bus klar til at køre os, børnene og spillerne til fodbold, var der i danske øjne plads til tolv i bussen, men nu er vi i Tanzania, så vi var 46 i bussen!

- Sjovt at opleve Tanzania også fra den side, også fordi vejene her ikke er af danske standarder, så bussen skrabede imod en række af bump, men vi kom både hele frem og tilbage. Snedkerdrengene vandt kampen! Wup wup. Banen var både støvet og ujævn, men det forhindrede ikke spillets gang, eller det råbende og dansende heppekor på sidelinjen bestående af børnehjemmets børn og arbejdende kvinder. 

Masser at lære

- Volontørerne er begyndt på at lære swahili, og de giver den alt, hvad de har for at lære det nye sprog, fortæller volontøransvarlig Tine Elmelund Christensen. - Derudover er den første måned gået med kirkebesøg, handlen på markedet og at lære området og den tanzanske kultur at kende. Både børn og ansatte på Peter’s House og i Kipili har givet volontørerne en varm velkomst.

Følg volontørerne på deres blog her