Ud i verden for at give en hånd med - men nu må de vente...

Fremmed kultur, glade børn og spændende udfordringer venter forude for BDMs seks nye volontører. Men de må vente lidt endnu pga. nye coronarestriktioner på al rejseaktivitet

Der venter en oplevelse for livet for seks nye unge volontører, som efter planen skulle rejse til det sydlige Tanzania søndag den 17.  januar. Kufferterne står pakkede og de unge er parate til afrejse, men nu må de i stedet afvente på ubestemt tid, da Udenrigsministeriet fra fredag den 8. januar fraråder al ind- og udrejseaktivitet til og fra Danmark. 

Det er ellers planen, at de seks volontører i de kommende 5 måneder skal arbejde for BDM på børnehjemmet Peter´s House i Sumbawanga, i førskole-arbejdet Cheke Chea og hjælpe med praktiske arbejdsopgaver i Kipili ved Tanganyikasøen.

De seks volontører er Kathrine Hagelskær, Liane Skovhold Plauborg, Jonas Skifter Laulund, Mads Gram Sørensen, Julie Skjold Hedegaard og Heidi Linde Pedersen.

Kathrine Hagelskær (20) og Liane Skovholm Plauborg (20) er begge fra Skjern og skal arbejde på børnehjemmet og med gadebørn i Sumbawanga.

Julie Skjold Hedegaard (21) fra Horsens og Heidi Linde Pedersen (21) fra Skjern skal begge arbejde i førskolen i Kipili.

Jonas Skifter Laulund (22) og Mads Gram Sørensen (22) er begge fra Kibæk og skal som praktiske volontører bl.a. arbejde for BDMs missionærer Janice og Mads Refshauge Jakobsen på missionsstationen i Kipili.

BDMs volontørprogram er populært

To gange årligt sender BDM volontører afsted til en oplevelse for livet. Opholdet i Tanzania udfordrer hvert år unge mennesker til at gøre en konkret forskel i et projekt, hvor der er brug for dem. I 2020 satte coronapandemien begrænsninger for volontørprogrammet, men fordi situationen i Tanzania nu igen tillader det, var det BDMs plan at sende holdet i januar. Lige indtil Udenrigsministeriet fredag den 8. januar med 24 timers varsel vente op og ned på det.

- Som volontør hos BDM bliver man en del af det lokale samfund, idet vi arbejder tæt sammen med de lokale tanzanere. Volontørerne tilknyttes også byens kirke. Det betyder, at de lærer kulturen at kende indefra, hvilket giver en unik mulighed for at få Tanzania under huden, siger ungdomsmedarbejder Tine Elmelund Christensen. Hun er ansvarlig for volontørprogrammet og samlede i første weekend af januar de nye volontører til forberedelser. På grund af corona-restriktionerne blev volontørkurset i år afholdt online.

- Når du rejser med BDM kommer du langt ud! Du kommer til at spise ris og bønner med fingrene, svinge hofterne til trommerytmer i kirken, beundre stjerneklare aftener, vågne til lyden af haner, der galer og børn som leger – alt sammen noget, der vil udfordre dig og sætte sig spor i dit liv, fortæller Tine Elmelund Christensen.

Læs mere om volontørprogrammet