Star Mountain støttes af kvinder i bøn

Brødrekirken kristne hjælpe- og rehabiliteringsarbejde, Star Mountain på Vestbredden i Israel, er et af årets indsamlingsprojekter på Kvindernes Internationale Bededag.

I år er det kvinder fra Zimbabwe, som har lavet programmet for kvindernes årlige bededag og leder bønnen under overskriften ”Rejs dig! Tag din båre og gå!”. Og netop dette tema gøres særligt nærværende med det BDM-støttede projekt på Vestbredden blandt fysisk og psykisk handicappede børn og unge.

Hjælpearbejdet på Stjernebjerget er i år valgt som et af indsamlingsprojekterne, når kvinder fredag den 6. marts samles 60 steder i Danmark for at bede sammen med hele verden. Sidste år blev der indsamlet mere end 100.000 kroner til projekter som tilgodeser kvinder og børn.

Se mere på www.kvindebededag.dk

 

Fakta om Star Mountain

Bag hjælpe- og rehabiliteringsarbejdet på Vestbredden står den verdensomspændende Brødrekirke. BDM følger og støtter det diakonale arbejde fra dansk side.

Star Mountain er et kristent center, som drives af palæstinensere, for børn og unge - både muslimer og kristne - i det ofte uroprægede palæstinensiske selvstyreområde nord for Jerusalem. Ramallah er hovedbyen i selvstyre-området.

Brødrekirkens arbejde i landet begyndte oprindeligt som spedalskhedsarbejde i Jerusalem blandt både jøder, muslimer og kristne. Med staten Israels dannelse i 1948 ændrede dette sig. Fra sidst i 1950´erne har centeret på Stjernebjerget været omdrejningspunktet i arbejde for mentalt og fysisk handicappede, efterhånden som spedalskheden blev bekæmpet i området.