Spedalskhedsarbejde i Sikonge

Revalidering og hjælp til spedalskhedspatienter

Ved distriktshospitalet i Sikonge, som drives af Brødrekirken, støtter BDM via et partnerskab arbejdet, hvor man hjælper mennesker, der lider af spedalskhed. 

På Leprosariet i Sikonge behandles patienterne. Tidliger var leprosariet et sted, hvor man isolerede spedalskhedspatienter, men idag arbejder vi mod en større integration med hospitalets øvrige patienter, som modvirker stigmatisering og fordomme om sygdommen.

Ny revalideringsenhed

Udover at diagnosticere og behandle spedalskhedspatienter fra området har BDM i 2019 opført nye faciliteter, hvor revalideringen fremover skal foregå. Dvs. træning, fysioterapi og bandagistvirksomhed, hvor der fremstilles enkle protester for patienterne. Ofte har en spedalskhedsramt mistet fingre, hånd eller fod, fiordi sygdommen ikke er blevet opdatet og behandlet i tide.

Uvidenhed om spedalskhed og sygdommens kendetegn er stadig udbredt mange steder. Derfor arbejder de kvalificerede medarbejdere også med generel sundhedsundervisning om selv-omsorg og sygdommens symptomer. 

En mindre antal ældre nuværende eller tidligere patienter bor fortsat i Kidugalo, en slags pedalskhedslandsby i området. Beboerne her har alle været syge og er mere eller mindre handicappede efter sygdommen. 

En ny fase - men stadig brug for støtte

I sommeren 2019 ophørte lægemissionær Steen Møllgaard Andersen sin tjeneste ved Sikonge hospital. Men arbejdet fortsætter med BDMs støtte. Den daglige ledelse af den nye revalideringsenhed varetages af Richard Masanja, som var en af Steens betroede medarbejdere.

Du har mulighed for at støtte spedalskhedsarbejdet i Sikonge med en mærket gave på bankkonto 0994 - 4672131928 eller MobilePay 36 945. Du kan også give online.

Læs mere om spedalskhedsindsatsen i menuen til venstre.

Opdateret 27-05-2020