Haderslev Kristne friskole vil hjælpe congolesiske skolebørn

Fredag den 10. januar skød BDMs generalsekretær Jens Peter Rejkjær projektet ”Skole bygger skole” i gang på Haderslev Kristne Friskole. Det skete til skolens morgensang, hvor han fortalte om projektet, der skal hjælpe skolebørn i DR Congo

- Sammen vil vi hjælpe 300 børn i det krigsplagede land til at komme i skole, siger generalsekretær Jens Peter Rejkjær.

Haderslev Kristne Friskole havde temaet ”ansvarlighed” i årets sidste halvdel af 2019. Det fik skoleleder Mirjam Fibiger Olesen til at tage initiativ til et projektforløb, hvor børn aktivt kan hjælpe andre børn, som er ramt af krig og fattigdom:

- Det er vigtigt, at vores elever lærer at tage et medansvar for andre i denne verden og får øjnene op for, at der er børn, der ikke har de samme privilegier, som vi har i Danmark. Det er en fælles udfordring, som vores elever også kan være med til at ændre på”, siger Mirjam Fibiger Olesen.

Med Brødremenighedens Danske Mission som samarbejdspartner vil skolen derfor samle 100.000 kroner ind i de næste måneder:

- Projektet skal lære eleverne at det er muligt at gøre en forskel for andre, også selvom man ”bare” er et lille barn i en stor og globaliseret verden, fortæller skolelederen.

Undervisning og sponsorløb

I februar og marts vil eleverne arbejde med globale problemstillinger i klasseundervisningen og desuden prøve kræfter med små initiativer, der kan hjælpe de afrikanske børn. Forløbet afsluttes med et sponsorløb før påskeferien, hvor hele skolen står sammen om at gå og løbe penge ind til børnene i Congo.

En skole i en flygtningelejr

Projektet, som Haderslev Kristne Friskole har valgt at støtte, er et skolebyggeri i en flygtningelejr udenfor storbyen Goma. Initiativet ventes at gøre en mærkbar forskel for op mod 300 børn i DR Congo på grænsen til Rwanda og Uganda.

Selve skolebygningen opføres af BDM med støttekroner fra Y´s Men´s i Danmark og ventes at stå klar til næste skoleårs start i september 2020. Men klasselokalerne skal også fyldes af inventar og skoleparate børn, så der er brug for flere midler til skoleredskaber, uniformer, bøger, borde, stole og andre helt nødvendige ting.

Håb og nye muligheder

Der skal god og gratis skolegang til for at give børn en fremtid, fastslår FN i sin Børnekonvention, men i DR Congo har den væbnede konflikt berøvet over 3 millioner børn deres muligheder for at lære for eksempel matematik og sprog.

- Uden skolegang har de ingen fremtid. Derfor vil BDM bygge en skole, så børnene og deres familier i flygtningelejren gives håb om en lysere fremtid. De skal også have muligheden for at komme i skole, så de kan lære nyt og udfolde sig, siger Jens Peter Rejkær.

 

Martin Højgaard Jensen

mhj@bdm-dk.dk