go out, seniorvolontør, senior, senior go out, tanzania, oplevelse for livet

Senior Go Out til Tanzania i 2021

Byg med på et hjem til sypigerne i Sumbawanga. Få en meningsfuld oplevelse for livet på BDMs Senior Go Out i efteråret 2021. 

OPDATERING 13. JANUR 2021:

PÅ GRUND AF COVID-19 PANDEMIEN BLEV SENIOR GO OUT 2020 UDSKUDT PÅ UBESTEMT TID. 

VI FORBEREDER NU, AT TUREN GENNEMFØRES SOM SENIOR GO OUT 2021 I EFTERÅRET 2021. FØLG MED HER PÅ SIDEN ELLER I BDMS NYHEDSMAIL, HVOR DER VIL KOMME MERE INFORMATION.

Med ægteparret Grethe og Aage Lorenzen som gruppe- og rejseledere kan du nu komme afsted på en oplevelsesrig arbejdstur til Sumbawanga i Tanzania: Senior Go Out 2021!

Turens formål er færdiggørelsen af et nybygget hus for 12 sypiger, som alle er elever på Brødrekirkens syskole i Sumbawanga. Byggeriet forventes påbegyndt i april 2021 af lokale håndværkere. Når vi ankommer til efteråret skal vi deltage i den indvendige færdiggørelse samt udvendig maling af huset. Arbejdet indebærer bl.a. lofter, maling, montering af døre og senge, sy gardiner m.m. Vi forventer at huset er 'lukket', når vi når frem, så vi som gruppe kan medvirke til at færdiggøre det, så pigerne kan flytte ind.

 

Ture og gode oplevelser

Derudover byder Senior Go Out 2021 på følgende ture og oplevelser:

- Dagstur til børnehjemmet Peter´s House og snedkerskolen i Sumbawanga, som Brødrekirken driver i samarbejde med BDM. Her møder vi også de unge volontører udsendt af BDM

- Dagstur til det lokale marked

- Weekendtur til Kipili. Vi møder her missionærparret Janice & Mads Refshauge Jakobsen, som er udsendt af BDM. Bådtur på Tanganyikasøen til den nærliggende by Kirando samt aftensmad på Lake Shore Lodge.

- Weekendtur til Katavi Nationalpark. Vi møder her Wild Life Safari.

- Gudstjenestebesøg søndag i den lokale kirke

- På hjemturen to overnatninger på Mikadi Beach i Dar Es Salaam. Afslapning, refleksion og svømmeture i det Indiske Ocean

Turen kan eventuelt forlænges med badeferie på Zanzibar for egen regning.

 

Praktisk information

Pris ca 12.500 kroner pr. person. Der er plads til max. 12 deltagere. (Praktisk håndelag er at foretrække)

Tidspunkt: Afrejse medio september. Turen varer 3 uger. Nærmere dato fastlægges i foråret.

Indlogering sker på Moravian Conference Center i Sumbawanga. På turen vil enkle og primitive overnatningsformer forekomme.

Tilmeldingsfristen er udløbet.

 

For yderligere information og spørgsmål: Kontakt Grethe og Aage Lorenzen, tlf. 61 31 18 63 eller mail

Det nye hjem til sypigerne

En skitsetegning af huset, som skal færdiggøres på Senior Go Out 2021. Byggeriet forventes nu påbegyndt i foråret 2021 med lokale håndværkere. 

  

Sypigerne i skolen

Lige nu bor sypigerne  i noget der mest minder om et "hønsehus." For at deres uddannelsesforløb skal give dem fuldt udbytte er det vigtigt at deres basale behov for mad, drikke, varme, bolig, hygiejne m.m. bliver dækket. Derfor bygger vi nu et nyt hjem til dem.

Rejseledere: Grethe & Aage Lorenzen

Rejseledere for Senior Go Out 2021 er Grethe og Aage Lorenzen fra Hjordkær i Sønderjylland. Ægteparret har Afrika under huden og i hjertet med 25 års erfaring med rejser og kulturmødet med Afrika.

I efteråret 2016 var de på et 3 måneders seniorvolontør-ophold i Sumbawanga i Tanzania udsendt af BDM. Her underviste Aage i tre måneder på BDMs snedkerskole. Grethe skulle arbejde på Brødrekirkens konference-center i byen, men flere planer gik i vasken, og istedet kom hun i kontakt med pigerne på syskolen i byen.

Siden da har de begge været engageret i at fremme disse kvinders levevilkår, rettigheder og værdi i et samfund, hvor de ofte glemmes, forsømmes og gemmes væk. Hele indsatsen foregår ud fra princippet "hjælp til selvhjælp", hvor pigerne bl.a. syer håndtasker o. l., som sælges i Shop Karibu i Christiansfeld. Senest var de 5 uger i Sumbawanga i 2018, hvor idéen til byggeriet af et nyt hjem for pigerne opstod.

Sumbawangas unge syskoleelever