Seks nye volontører til Tanzania

Fremmed kultur, glade børn og spændende udfordringer venter forude for BDMs seks nye volontører

Der venter en oplevelse for livet for de seks unge volontører, som i begyndelsen af januar måned rejser til det sydlige Tanzania. I de kommende 5 måneder skal de arbejde for BDM på børnehjemmet Peter´s House i Sumbawanga og i førskole-arbejdet Cheke Chea i Kipili ved Tanganyikasøen.

De seks volontører er Elisabeth Bisgaard Larsen, Emilie Jensen, Ida Maria Simonsen, Elise Lund Gosvig, Marcus Østrem Mørch og Emil Schou Hansen.

Emilie Jensen fra Hvidovre og Ida Maria Simonsen fra Skovlunde er begge 20 år og skal arbejde i førskolen i Kipili. De fire andre volontører Elisabeth Bisgaard Larsen (21 år) og Elise Lund Gosvig (21 år) fra Skjern, Marcus Østrem Mørch (20 år) fra Herning og Emil Schou Hansen (22 år) fra Vejle skal arbejde på børnehjemmet og med gadebørn i Sumbawanga.

BDMs volontørprogram er populært

To gange årligt sender BDM volontører afsted til en oplevelse for livet. Opholdet i Tanzania udfordrer årligt op til 12 unge mennesker til at gøre en konkret forskel i et projekt, hvor der er brug for dem.

- Som volontør hos BDM bliver man en del af det lokale samfund, idet vi arbejder tæt sammen med de lokale tanzanere. Volontørerne tilknyttes også byens kirke. Det betyder, at de lærer kulturen at kende indefra, hvilket giver en unik mulighed for at få Tanzania under huden, siger ungdomsmedarbejder Tine Elmelund Christensen. Hun er ansvarlig for volontørprogrammet og samlede først i januar de nye volontører til en weekend med forberedelser:

- Når du rejser med BDM kommer du langt ud! Du kommer til at spise ris og bønner med fingrene, svinge hofterne til trommerytmer i kirken, beundre stjerneklare aftener, vågne til lyden af haner, der galer og børn som leger – alt sammen noget, der vil udfordre dig og sætte sig spor i dit liv.

Læs mere om volontørprogrammet