Så er der mad

Børnehjem modtager et halvt års forbrug af majs

Sidst i august modtog Peters House i Sumbawanga en donation på hele 40 sække store majs. Det svarer til næsten et halvt års forbrug på børnehjemmet, fortæller missionær Mads Refshauge Jakobsen fra Tanzania.

Majsen blev overrakt af provinsens biskop Erord Simae under et besøg blandt børnene. Han kunne fortælle, at donationen kom fra en af hans bekendte, som selv er vokset op som forældreløs. Med støtte og hjælp fra andre lykkedes det hans ven at gennemføre grundskolen og få sig en uddannelse på universitetet. Den hjælp, han selv modtog som barn, ville han derfor nu gerne give videre til andre ligestillede børn.

Ugali på menuen

Med den store majsdonation kan køkkenet i Peters House have ugali på menukortet de næste mange måneder. Ugali er den mest almindelige basisfødevare med kulhydrater i Østafrika. Lidt ligesom kartoflerne er det i Danmark. Ugali fremstilles af hvidt majsmel, der koges med vand til en tyk, fast grød.

- Det er meget usædvanligt at vi modtager en så stor gave fra en af de lokale tanzanere, siger Mads Refshauge Jakobsen. - Prisen for en sæk maj stiger som regel fra høsten i maj og henover året, og ender ofte på den dobbelte pris, når vi runder nytår.