Børnehjem for handicappede i Uvira

Med hjælp fra ISISE-fonden har BDM bygget et børnehjem i Uvira i Congo. Børnehjemmet har plads til 60 børn og består af fem huse med plads til 12 børn i hvert hus. De 60 børn udgør kun en lille del af de forældreløse børn, der er i området. Rigtig mange børn er forældreløse som følge af en borgerkrigslignende tilstand i landet.
 
De raske børn har menighedens medlemmer taget til sig, mens det er langt vanskeligere at få placeret de handicappede børn. Derfor går de 60 pladser på børnehjemmet til børn med forskellige handicaps. Børnene kommer fra et stort opland og er for en stor del polioramte børn, hvor forældrene er omkommet - enten under de stadige stridigheder mellem klanerne eller sygdomme i områder, hvor behandling og medicin endnu ikke er tilgængelige for almindelige mennesker. 

Børnene går i den skole, der er bygget sammen med projektet. Budgettet for ét hus, der rummer 10-12 børn, er ca. 7.000 $ (knap. kr. 50.000) om året. For det beløb kan vi ansætte en "mor" og en nattevagt, som tilsammen kan passe 10-12 børn. For bare 1,50 $ (ca. 10 kr.) om dagen, kan vi altså drive dette hjem for 10-12 børn alt inklusive.
Hver familie er tilknyttet en menighed, som kommer og hjælper med at opdyrke jorden omkring husene med afgrøder som kasava, majs,bønner og grøntsager.
 

HJÆLP OS MED HJÆLPE

Der er behov for ca. DKK 50.000,- pr hus pr. år for at det er muligt at drive børnehjemsprojektet. BDM søger støtte hos såvel kirker og menigheder som virksomheder og private donorer. For relativt små midler er det muligt at give nyt liv og håb til en børnegruppe i DR Congo, som ellers ikke har nogen livs- eller fremtidsmuligheder.

Støt projektet her

 

Børnene ankommer til det nye børnehjem

Børnene foran deres hus (manden med hatten er høvding for hele området syd for Uvira, og indgår som protektor for projektet. Kvinden er deres ‘mor’. Manden i sort, Jacques, er kirkens formand)

Endnu en beboer på børnehjemmet.

Et af børnene, der bor på børnehjemmet.