Børnene bærer selv noget af deres grej op til huset, som ligger på bjerget

Barn med et synligt handcap. Han bor også på børnehjemmet.

Og  endnu et barn fra børnehjemmet.

Projekt – D.R. Congo
 
Børnehjem for handicappede børn i D.R. Congo
 
Med hjælp fra ISISE-fonden har BDM bygget et børnehjem i Uvira i Congo. Børnehjemmet har plads til 60 børn. Men de 60 børn udgør kun en lille del af de forældreløse børn, der er i området. Rigtig mange børn er forældreløse som følge af en borgerkrigslignende tilstand i landet.
De raske børn har menighedens 
medlemmer taget til sig, mens det er langt vanskeligere at få placeret de handicappede børn. Derfor har vi besluttet, at de 60 pladser reserveres til børn med forskellige handicaps. Børnene kommer fra et stort opland og er for en stor del polioramte børn, hvor forældrene er omkommet - enten under de stadige stridigheder mellem klanerne eller sygdomme i områder, hvor behandling og medicin endnu ikke er tilgængelige for almindelige mennesker. 
Børnene, som aldrig har gået i skole, begyndte i september 2015 i den skole, der er bygget sammen med projektet. Budgettet for ét hus, der rummer 10-12 børn, er ca. 7.000 $ (knap. kr. 50.000) om året. For det beløb kan vi ansætte en "mor" og en nattevagt, som tilsammen kan passe 10-12 børn. For bare 1,50 $ (ca. 10 kr.) om dagen, kan vi altså drive dette hjem for 10-12 børn alt inklusive.
Hver familie er tilknyttet en menighed, som 
kommer og hjælper med at opdyrke jorden omkring husene med afgrøder som kasava, majs,bønner og grøntsager.
 
Indtil nu har vi åbnet tre huse. Vi mangler penge til at åbne de to sidste huse. Vi har brug for din hjælp - vil du hjælpe os og børnene?
Det er muligt at donere et engangsbeløb eller at lave en fast aftale om regelmæssig betaling af netop det beløb, der passer dig. Klik her

Børnene ankommer til det nye børnehjem

Børnene foran deres hus (manden med hatten er høvding for hele området syd for Uvira, og indgår som protektor for projektet. Kvinden er deres ‘mor’. Manden i sort, Jacques, er kirkens formand)

Endnu en beboer på børnehjemmet.

Et  mere af børnene, der bor på børnehjemmet.