13.02.2019

Populære stjerner og genbrug gør verden til et bedre sted

Handel og genbrug indbragte mere end 2,2 millioner kroner til Brødremenighedens Danske Mission i år 2018. Hjælpekroner som bruges til missionsarbejdet i bl.a. Tanzania, DR Congo og Albanien.

Det store overskud, som kommer takket være mere end 70 frivillige medarbejdere i butikker og webshop, glæder generalsekretær Jens Peter Rejkjær:

- At drive handel og genbrug, i det omfang vi gør det i BDM, er ind i mellem det lange seje træk. Derfor er vi meget taknemmelige for hver eneste medarbejder, som gør en indsats, stor såvel som lille. Det tæller alt sammen, siger han.

Adventsstjerner spreder lys hele året

En overraskende stor vækst i salget af de populære adventsstjerner har påvirket positivt, fortæller Jens Peter Rejkjær. - Stjernesalget går forrygende. Overskuddet gør, at vi kan give forældreløse og handicappede børn en lysere fremtid i DR Congo og Tanzania, hvor BDM bl.a. arbejder, siger han og smiler: - Stjernerne spreder lys hele året. Det nytter virkelig noget at hjælpe til, eller bare handle lokalt.

Pengene gør stor gavn, der hvor hjælpen kommer frem. Og i BDM er man opmærksom på, at hver krone, der kommer i genbrugskassen, skal blive ’hjælpekroner’:

- Vi er inde i en positiv udvikling. Vi har nogle spændende udviklings- og sundhedsprojekter, ivrige volontører som gerne vil rejse ud, og et nyt ungt missionærpar, Janice og Mads. R. Jakobsen, som er kommet godt i gang med at hjælpe kirkerne i Tanzania. Så pengene skal ud at arbejde, der hvor de spreder lys for Afrikas fattige.

Glæden ved genbrug

- Med fire lokale forretninger i Christiansfeld er nye kræfter altid velkomme, understreger Jens Peter Rejkjær. Han efterlyser flere, som vil give 3-4 timer om ugen i en af BDMs forretninger i byen. Der er brug for alle, også dem med flair og interesse for lidt at hvert. Nogle som kan sortere, indrette og sælge, eller nogle stærke mænd, der kan samle møbler ind.

- Vi kan tilbyde glæden ved gøre noget godt for andre. Sammen med andre. Genbrug er genialt for miljøet, godt for de fattige og gavnligt for fællesskabet lokalt. Det nytter noget at sælge en stjerne eller skjorte.

BDM vil længere ud

At formålet står klart, gør generalsekretæren målrettet og begejstret:

- Vi vil forkynde den kristne tro og gøre fattige menneskers tilværelse bedre, fastslår Jens Peter Rejkjær. Det er det, som vi ønsker BDM skal stå for:

- Det gør også samværet meningsfyldt i genbrugsarbejdet. Man bliver en del af noget større, hvor man hygger sig med de opgaver, der er, men også yder en indsats og får nye perspektiver på livet.

Derfor tøver han heller ikke med en opfordring til at være med:

- Interesserede kan besøge os i vores butikker for en snak, eller kontakte os på tlf. 35294820, så vil vi gerne formidle kontakt til én af butikkerne, slutter han.

 

Martin Højgaard Jensen 

mhj@bdm-dk.dk