PHC i DR Congo

Endelig kunne Sundhedsprojektet ved Tanganyikasøen indvie vandprojekterne i de 3 landsbyer i DR Congo. Her ses konsulent Lisa Nørrelykke Nissen fra Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling åbne for hanen ved en skole i landsbyen Liombe. De i alt 3 indkapslinger af rene kilder, der via sindrige rørsystemer og tanke føres ned til vandposter i landsbyerne, bringer rent drikkevand til mere end 10.000 mennesker.

PHC i DR Congo

Modtagelse på Tanganyikasøen bred. Festlig modtagelse i forbindelse med indvielse af landsbyens nyrenoverede klinik. Klinikken er renoveret af Sundhedsprojektet ved Tanganyikasøen for DANIDA midler.

PHC i DR Congo

Traditionel stammedans så støvet flyver ved Sundhedsprojektets indvielse af deres nye center, medarbejderboliger og kontor på Tanganyikasøens bred i landsbyen Kizike i DR Congo. Projektet er landsbybaseret, derfor har man valgt at bygge et kontor langt væk fra den store by, hvor alle de andre NGO'er holder til. "Vi mener og ved af erfaring fra Tanzania-siden, at det er vigtigt, Sundhedsprojektet er til stede lokalt hele tiden og ikke bare kigger forbi en gang imellem". Det bringer nærhed, troværdighed og en accept, som er ganske afgørende i primært sundhedsudviklingsarbejde, hvor folk ellers kan have svært ved at acceptere "de fine belæste sygeplejersker fra byen", påpeger Respice Mbalu, der koordinerer de mange tiltag i de i alt 55 landsbyer for 230.000 mennesker ved Tanganyikasøens bred, som sundhedsprojektet dækker via danske DANIDA-midler.