Oversvømmelse ramte byen Uvira

En flodbølge rev huse og mennesker med sig, da oversvømmelse ramte Uvira midt i april. Mange er døde og flere er fortsat savnet

En oversvømmelseskatastrofe ramte den østlige del af D.R. Congo midt i april 2020. Sammen med bl.a. vores søsterorganisation Board of World Mission i Nordamerika har BDM derfor hastebevilliget 7.000 dollars til nødhjælp i form af mad, genhusning og andre akutte fornødenheder.

Byen Uvira med 200.000 indbyggere blev hårdt ramt og tusindvis af mennesker berørt. Efter kraftige regnskyld gik Mulongwe-floden over sine bredder, og en flodbølge udryddede alt, hvad der lå i nærheden af floden.

I et råb om hjælp til provinserne i den verdensomspændende Brødrekirke den 17. april 2020, skrev pastor Jacques Bya'unda, formand for kirken i D.R. Congo: "Cirka 6.000 familier er nu hjemløse. Vi sørger over tabet af mange menneskeliv. Flere end 50 døde er bekræftet døde, mens eftersøgningen af flere savnede fortsætter.

Blandt de berørte er 20 familier, som er medlemmer af Brødrekirkens menighed i det indre Uvira by. De overlevede katastrofen, fordi de kom ud af deres huse i tide, men alle deres ejendele blev skyldet væk af vandmasserne.

BDMs børnehjem i Uvira ligger lidt uden for byen, og er derfor ikke direkte berørt af oversvømmelsen.

Læs mere om oversvømmelsen på Board of World Missions hjemmeside