Grethe & Aage Lorenzen

Seniorvolontørerne i Sumbawanga har spændende og travle dage:

Grethe fortæller:
En af pigerne fra syskolen 2016, traf jeg tilfældigt én af de første dage efter vores ankomst. Hun bor i nærheden af Kipili og vi aftalte hun blev et par dage i Sumbawanga, så hun kunne lære at sy tasker.
Jeg betalte hendes ophold og i dag rejser hun hjem med en kuffert fuld af sponseret stof mm. Hun har en symaskine derhjemme, som hun fik af BDM da hun blev udlært, så nu har hun muligheden for opstart af forretning med disse materialer.

Og Aage:
Det første billede viser børnehjemmet for 32 børn til venstre. Til højre snedkerværkstedet hvor jeg Babu Aage underviser. På snedkerværkstedet vender vi det hele lidt på hovedet ind imellem, for igen at foretage en reparation. I mellem tiden prøver eleverne så at lære lidt om drejebænken og andet godt, eller arbejder på deres egne opgaver. Jeg kan godt blive imponeret over de elevopgaver de udfører, kun med brug af fukssvans og håndhøvl (+ lidt sukkerrør og ugali). I dag kunne vi så fortsætte med at fremstille kister igen. Det bliver og er spændende at arbejde videre med. Udenfor værkstedet er det svært at undgå de glade børnesmil, som også skal med i billedet.

Se skønne billeder herunder: