Nyt bestyrelsesmedlem glæder sig til opgaven

Hun er efterlønner, guide på Christiansfeld Centret og aktiv i Brødremenigheden. Vi præsenterer her Anna Svennesen, som er nyvalgt til BDMs bestyrelse

Brødremenigheden har valgt den 65-årige Anna Øster Blenner Svennesen som nyt medlem af BDMs bestyrelse. Hun indtræder i stedet for Jytte Schmidt, som har været repræsentant siden 2010.

Anna Svennesen er vokset op i Øster Højst ved Løgumkloster, og har boet i Haderslev i to årtier, inden hun i 2016 flyttede til Christiansfeld. Her blev hun optaget i Brødremenigheden i 2015, senere medlem af Ældsterådet i 2020 og nu udpeget til BDMs bestyrelse.

Hun glæder sig til at repræsentere menigheden i BDMs bestyrelse og siger om sit møde med Brødremenigheden:

- Det var en prædiken af præst Jørgen Bøytler i 2015, der åbnede mit sind og hjerte for det levende ord og for hvad Brødremenigheden står for og bygger på. Optagelsen i menigheden samme år oplevedes som min rigtige konfirmation. Det er disse erkendelser der gør, at jeg føler, at jeg er kommet hjem til Christiansfeld og i Brødremenigheden, siger Anna Svennesen.

Underviser og familiebehandler

Anna Svennesen er uddannet lærer fra Tønder Statsseminarium i 1982, og har bl.a. en familieterapeutisk efteruddannelse (1990). Hun har arbejdet som lærer og familiebehandler i forskellige sammenhænge og bl.a. undervist elever med særlige behov og forskellige diagnoser. Senest som underviser på STU (Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse) i Haderslev frem til 2017, hvor hun gik på efterløn.

- Da jeg sammen med Brødremenigheden besøgte Stjernebjerget (Star Mountain, Brødrekirkens rehabiliteringscenter for elever med psykisk handicap) på Vestbredden i Palæstina for et par år siden, opdagede jeg, at deres målgruppe, skolestruktur og indhold tilsyneladende ligner den danske STU. Det blev et glædeligt og opløftende besøg på Stjernebjerget. Jeg oplevede Stjernebjerget som et lys i mørket på Vestbredden.

En rejse i egen familiehistorie

Sine fem år i Christiansfeld beskriver Anna Svennesen som en spændende rejse i Christiansfelds, Brødremenighedens og BDMs historie. Hun fortæller, at hun har opdaget nye sider af sin egen slægts historie gemt i levnedsløbene hos hendes forfædre:

- På min mors side har jeg rødder i Brødremenigheden tilbage til tiden før Christiansfelds grundlæggelse. Efter jeg flyttede til Christiansfeld i 2016, har jeg fundet 18-20 af familiens levnedsløb og gravsten på Gudsageren. To hold tiptipoldeforældre holdt gudelige forsamlinger med Brødremenighedens emissærer og sendte senere deres børn til Christiansfeld i slutningen af 1700-tallet.

Slægtninge var tidlige missionærer

En af min mormors søstre, Louise og hendes mand Samuel Nielsen blev senere udsendt som missionærpar til Tabora i 1913 og igen ved den såkaldte store udsending for BDM i 1922 bl.a. sammen med Søren Haahr Ipsen og Mama Larsen. Deres søn, min mors fætter, Sigurd Nielsen var i mange år biskop i Brødremenigheden i Sydafrika, udsendt af BDM, fortæller Anna Svennesen, som også kan spore sine slægtninges aftryk helt frem til i nutiden.

- Samme Louises interesse for missionen havde givet hende anledning til at etablere ”Symøderne” (som i dag mødes som ”Sykredsen” i Brødremenigheden), hvor de fremstillede ting, der blev sendt med ud på missionsmarken, siger hun.

Glæde og forpligtelse

Når BDMs bestyrelse således i begyndelsen af marts træder sammen, for første gang i det nye år, bliver det nu hendes tur til at sætte sit aftryk i BDM og den lange historie om ”den lille kirke med den store mission”:

- Jeg anser det som en ære at være valgt af menigheden til at repræsentere dem i Ældsterådet og også i BDMs bestyrelse. Det glæder og forpligter. Jeg ser frem til et godt samarbejde.