Ny missionærfamilie til Sikonge

38-årige Mia Toldam Korsgård og 39-årige Michael Toldam Korsgård vil ud og gøre en forskel i fattigere dele af verden. I 2004 var de i Tanzania som volontører for BDM, og det sidste år er tankerne om at rejse ud igen som missionærer vokset i dem

Familien Toldam Korsgård har i foråret 2020 forberedt sig på missionæropgaven bl.a. via onlinekurser på All Nations Christian College, London. De udsendes af BDM, så snart corona-situationen tillader det og deres arbejds- og opholdstilladelse er på plads. Familien udstationeres i Sikonge, hvor BDM har en missionærbolig stående klar til familien.

Her præsenterer det kommende missionærpar sig selv for BDMs bagland:

- Vi er en kristen familie på fem, der består af Michael på 39 år, Mia på 38 år, Halfdan på 11 år, Vilfred på 9 år og Eskil på 4 år.  

Optaget af bæredygtighed, kirker og udvikling

- Michael er arkitekt og industriel designer og har arbejdet med produktudvikling i Kvadrat Soft Cells de sidste 12 år. Michael er glad for den praktiske del af arbejdet, hvor man har tingene mellem hænderne. Han er optaget af bæredygtighed og vil gerne bruge sit fag til at skabe noget, der gør en positiv forskel for mennesker. 

Mia er sociolog med fokus på fattigdom, migranter og udviklingslande. Hun har i sin studietid arbejdet med udviklingsprojekter bl.a. i Kenya. De sidste mange år har Mia arbejdet i kirkelige organisationer i Danmark. Hun har været ansat i Caritas som national koordinator for hjælpearbejdet for migranter i Danmark samt parforholdskurset PREP. Senest har Mia arbejdet i Danske Kirkers Råd med kirkernes klima- og miljøarbejde samt dialog og dannelse på tværs af kirkesamfund i Danmark. 

En klar fornemmelse

- Vi har begge, siden vi var ganske unge, oplevet et kald til at rejse ud og gøre en forskel i fattigere dele af verden. I 2004 tog vi derfor til Tanzania som volontører for BDM. Siden da har det været vores klare fornemmelse, at vi en dag skulle ud igen som familie. Det var ikke en fremmed tanke for os, for Michael tilbragte en del af sin barndom i Rwanda, hvor hans forældre var udsendt. 

Det sidste år er tankerne om at rejse ud vokset i os. Det er en fornemmelse, som bedst kan beskrives som et kald. Vi havde oplevet et godt samarbejde med både med BDM og brødrekirken i Tanzania, da vi var volontører. Vi kunne også se os selv i BDMs måde at arbejde på, hvor evangeliet står helt centralt samtidigt med at mennesker fysiske behov for hjælp bliver mødt. Derfor er vi fulde af positiv forventning til de næste års arbejde i Tanzania.

 

Fem facts om Mia og Michael Toldam Korsgård

- har rødder i spejderbevægelsen, hvor de som unge mødte hinanden på en spejderlejr

- har siden 1998 været engageret i kirker, kirkeligt udviklingsarbejde og en række danske NGO´er på både frivillig og lønnet basis.

- var i 2004 volontører for BDM i Tanzania. Her skrev de bl.a. artikler om BDMs arbejde, lavede portrætter af målgrupper og formidlede den afrikanske kultur til baglandet

- udgav i 2006 bogen ”Tanzanias mange ansigter” med portrætter af tanzanianere

- fik deres første barn i 2009 og har nu tre drenge, som glæder sig til at bo i Tanzania