28.01.2019

Nye voluntører spreder glæde

I begyndelse af januar ankom BDMs fire nye voluntører til Sumbawanga i Tanzania. De fire BDM-voluntører, som arbejder på børnehjemmet Peters House i 5 måneder, er Anne Højlund Vibe, Emily Anna Dobson, Simone Rahbek Frøkjær og Emma Nørgaard Kristoffersen. I denne voluntørhilsen fortæller de om deres første måned i Tanzania.

- Nu er vores første måned i Sumbawanga, Tanzania snart gået, og vi har allerede oplevet mange ting. Den første uges tid blev hovedsagligt brugt på swahiliundervisning med Angelo, en mand på 77 år. Udover swahiliundervisning brugte vi, sammen med Christina Vejen, tiden på at lære Peters House, byen, de forskellige projekter og hverdagen at kende. Og vi blev alle sat ind i, hvordan vi skulle undervise børnene på børnehjemmet i engelsk.

- De seneste uger har stået på en masse leg, eksempelvis UNO, dans, perler og LEGO, hvilket er noget, som børnene er helt vilde med. Derudover har vi været på besøg hos gadedrengene én gang om ugen, hvor vi også har spillet en del UNO. Sproget er stadig en udfordring, og derfor er det nemt at bruge spil som en aktivitet. Heldigvis er børnene gode til at hjælpe os med at udtale og sige tingene rigtigt, når vi forsøger os frem, hvilket er en stor hjælp. Hjælpen finder særligt sted, når vi om aftenen går rundt på værelserne og siger ’godnat’ til børnene. Og særligt pigerne holder af, at vi sætter os ned og snakker lidt med dem inden, de skal sove. Godnatrunden er noget, som vi alle fire, synes er hyggeligt, og som vi alle fire prioriterer.

- Planen for det næste stykke tid er, at vi gerne vil begynde at holde børneklub på Peters House én gang om ugen. Endvidere skal vi have gang i noget engelskundervisning hos sypigerne, som også er et projekt, vi er tilkoblet.