Volontører laver legeplads i Sikonge

Chekecheaen (førskolen) i Sikonge har i sidste uge taget en spritny legeplads i brug. De to praktiske volontører, Ole Madsen og Simon Stoof har på et par uger bygget en spændende legeplads med to gynger, en vippe og et lille træplateau med en brandstang.

Chekecheaen holder til på Sikonges bibelskole i den gamle biblioteksbygning, som har stået tom i lang tid. Legefaciliteterne for børnene var derfor tidligere meget få, og de havde kun en rusten metalrutsjebane, med meget dårlig plads. Eleverne er i alderen 4 til 6 år, og vi oplevede, at det var svært for dem, at få brugt den energi, de havde i pauserne. Den knappe plads på rutsjebanen skabte ofte konflikter og gav ikke eleverne det pusterum, de ellers havde brug for i pausen.

Derfor blev der stor glæde i chekecheaen, da Ole og Simon begyndte byggeriet af en stor ny legeplads. Undervejs i byggeriet kunne børnene næsten ikke holde fingrene fra de sjove faciliteter, og da Ole og Simon endelig var færdige med legepladsen, var der stor begejstring. Børnene kunne nu prøve alle redskaberne af og få brændt deres krudt af.

Vi oplever i dag i chekecheaen, at børnene kan få brugt deres energi pauserne og dermed har nemmere ved at holde fokus i undervisningstimerne i løbet af dagen. Legepladsen samler børnene som klassekammerater og lærer dem at lege sammen og give plads til hinanden. Vi oplever på mange punkter, at vi har mere velfungerende børn i chekecheaen, som nu går i skole i et miljø, der passer langt bedre til førskolebørn.

Skrevet af Pauline og Tine,

Volontører i Sikonge Chekechea