Ny leder på Peter´s House

Børnehjemmet Peter´s House i Sumbawanga i Tanzania har fået ny leder. Det er 36-årige Kalisto Vitus Mapunda, som i august overtog ansvaret for de 35 børn og unge, som har deres hjem der

Kalisto er gift og har to børn. Han kommer fra en stilling som lærer på ”Secondary School” i Kipili og har en uddannelse som Bachelor of Arts in Education fra universitetet i Dodoma (2011). Desuden har han arbejdet med mentoring af elever siden 2015.

- Jeg har et godt kendskab til Peter´s House, som jeg første gang besøgte i 2014. Jeg glæder mig til stå i spidsen for arbejdet med børn og unge her, siger Kalisto.

Som det første har Kalisto Mapunda taget fat på at udvikle området, hvor børnehjemmet er beliggende. Han vil gerne gøre det mere attraktivt for børnene og de ansatte. Det skal blandt andet gøres ved at opføre et hegn rundt om området og igangsætte små projekter med blandt andet dyre-hushold, som kan generere indtægter til driften. - Min vision er at gøre Peter´s House til et ressourcerigt sted over de næste 10 år, siger Kalisto.

 

FAKTA OM PETER´S HOUSE

BDM har opført og driver børnehjemmet Peter´s House sammen med den lokale Brødrekirke i Sumbawanga. Peter´s House har plads til 35 børn og unge, som ellers ville have levet på gaden. Vi giver børnene skolegang, sørger for mad og opdragelse, og de ældste får mulighed for at vælge uddannelse, så de i fremtiden kan forsørge sig selv og en kommende familie. To gange om året sender BDM volontører til børnehjemmet, som hjælper til i det daglige arbejde.

 

Martin Højgaard Jensen

mhj@bdm-dk.dk