Missionsfesten aflyses

Missionsfesten den 17. maj er aflyst pga. de fortsatte gældende restriktioner for at forsamles. BDMs bestyrelse overvejer, hvordan og hvornår de formelle dele af generalforsamlingen, herunder godkendelse af regnskabet, kan afvikles

BDM aflyser nu missionsfesten søndag den 17. maj efter i nogle uger at have afventet corona-udviklingen. På gæstelisten var både Vesterbropræsten Niels Nymann Eriksen, som skulle have talt på gudstjenesten i Brødremenighedens Kirke, og biskop Ezekiel Yona med flere fra Tanzania, som var inviteret til at deltage i missionsfesten og i en efterfølgende partnerskabskonferencen. Covid-19 udviklingen og myndighedernes fortsatte anbefalinger om social afstand og forsamlingspåbud har imidlertid gjort, at missionsfesten nu helt aflyses.

- Selv om der skulle blive lukket yderligere op for aktiviteter i samfundet efter den 10. maj, tror vi ikke, at det vil være muligt at holde missionsfesten og generalforsamlingen her i Christiansfeld, siger generalsekretær Jens Peter Rejkjær. 

- Mange af de, der sædvanligvis deltager til missionsfesten, er i den udsatte gruppe for at blive smittet, og vil efter al sandsynlighed vælge ikke at deltage.

Og da myndighederne frem til den 10. maj fortsat har indført begrænsninger på større forsamlinger, og de formentlig fortsætter i en eller anden form nogen tid endnu, ser vi ingen anden udvej end at aflyse, oplyser en ærgerlig generalsekretær.