Missionær pendler til DR Congo

Frem til påske er Knud Elmo Knudsen igen at finde i DR Congo

BDMs pendlermissionær, med bopæl i brødremenighedsbyen Christiansfeld, blev lettere forsinket, da han i januar måned skulle til DR Congo via Tanzania. Mens seks nye volontører og Knuds nye kollega Rasmus Kjær Jensen stod klar i Billund lufthavn måtte Knud udskyde sin afrejse af to omgange, da forsendelsen af hans pas og visum fra den tanzaniske ambassade i Stockholm uventet trak ud.

Efter en uges tålmodig venten i Danmark kom Knud dog afsted til Tanzania. I Kipili mødtes han først med staben for PHC-projektet, som er godt i gang på Congo-siden af Tanganyikasøen. Projektet foregår med lokalt congolesisk personale, men for at bringe erfaringer fra et lignende projekt i Tanzania i spil, var missionsstationen i Kipili valgt som mødested, inden Knud drog videre over søen til DR Congo.

PHC står for ’Preventive Health Care’ og er et målrettet sundhedsprojekt, som BDM søsatte sammen med Brødrekirken i DR Congo i maj 2019 med 3,5 millioner støttekroner fra CISU (Civilsamfund i Udvikling). Knud Elmo Knudsen er rådgiver for projektet, som løber i en 3-årig periode. Projektet skal løfte sundheden i 22 landsbyer på en 300 km lang strækning i den sydligste del søen, et projekt som kirken har taget godt imod og i dag betragter som ’deres’ diakonale arbejde.

OPDATERING D. 24-03-2020: Knud Elmo Knudsen har på baggrund af de danske myndigheders anbefalinger fremskyndet sin hjemrejse, og kom tilbage til Danmark den 22. marts.