Ledsagerprogram Israel/Palæstina

Det "økumeniske Ledsagerprogram i Palæstina og Israel", som er en del af Kirkernes Verdensråd (WCC), søger frivillige mellem 25 og 70 år fra hele verden til en tre måneders mission til Palæstina og Israel. Ledsagerne bor i tre måneder sammen med en internationalt gruppe på Vestbredden eller i Jerusalem. De dokumenterer hverdagen under besættelse og solidariserer med lokale kristne grupper såvel som med palæstinensiske og israelske menneskerettighedsgrupper.

Programmet bringer frivillige fra hele verden til Vestbredden og Israel for at yde beskyttende tilstedeværelse til sårbare grupper, rapportere brud på menneskerettigheder og for at støtte israelske og palæstinensiske ikke-voldelige bestræbelser for en retfærdig fred.

Programmet tager ikke parti i konflikten men er pro menneskerettigheder og den humanitære folkeret. Programmet har et tæt samarbejde med internationale og lokale menneskerettighedsorganisationer som UNICEF, UNHCR, UNWRA, YMCA og Røde Kors. 
I Danmark er det Folkekirkens Nødhjælp, der i samarbejde med Danske Kirkers Råd og Det Mellemkirkelige Råd, sender frivillige til Vestbredden

Ansøgningsfrist for ansøgninger fra 8. november 2018 er 30. april 2018. Yderligere mulighed er fra 20. januar og fra 3. april 2019. Mere information om ansøgningen og ansøgning her.