Lindehøj Kirkes unge fandt formlen på fundraising

INSPIRATION | 02-04-2019

40 teenagere og unge fra Lindehøj Kirke har opskriften på god fundraising. Skøre indslag, sjove gaver, masser af hygge - og ikke mindst: auktion! Det gav over 12.000 kroner til børnene på BDMs børnehjem i Uvira i DR Congo

De giver den gas i Lindehøj Kirke, når kirkens teenagere og unge samler ind til BDMs børnehjem for handicappede i Uvira. Med et sjovt og skørt event indsamlede de unge fra Herlev hele 12.000 kroner på en råkold vinteraften i januar. Penge som nu varmer børnehjerter i DR Congo.

Inspiration fra Helsinge

Ungdomsmedarbejder i Lindehøj Kirke Jonas Ægidius tog initiativet til indsamlingseventet i 2018 og tror, at det fremover bliver en fast tradition:

- Vi prøvede det første gang sidste år. Det udsprang fra min tid i Helsinge, hvor vi i Luthersk Missions Unge havde nogle fantastiske fundraising-aftner. De var spækket med hyggelige, sjove og skøre måder at samle ind på, og de gav rigtig godt med penge til mission. Så det måtte vi jo også prøve i Lindehøj.

Børn hjælper børn

Det gjorde de så. Med succes skal det siges!

Teenklubben JoyZone for de 13-15 årige og ungdomsfællesskabet Nexus for de 16-25 årige gik sammen om at hjælpe de sårbare børn i børneprogrammet i Uvira. Og kreativiteten blev sluppet løs for alle støttekronerne:

- Man kunne købe lækre ting i caféen, hvor alle penge gik til Uvira; der blev dystet i forskellige spil, brætspil og Wii. Og sidst men ikke mindst var alle samlet til auktion, beretter Jonas Ægidius.

- Der var forskellige gaver på højkant, alt fra 2 dåsesodavand, der blev solgt for omkring 100 kroner, til hjemmelavede gavekort, som fx massage eller den nok mest mærkværdige: "15 min pinlige tavshed med Mads". Der blev også budt på pølsehorn og kager.

Skøre ting for et godt formål

Derudover var der i løbet af hele aftenen mulighed for at give penge til, at nogle forskellige personer gjorde et eller andet skørt til fordel for det gode formål; barberede hår af benene, spise et råt løg eller farvede hår. Jonas Ægidius blev overrasket over at se, hvordan flere af de unge gav mere end man umiddelbart kunne forvente af dem:

- Det har været en stor velsignelse for os, så mon ikke vi gør det igen næste år?

- Vi laver det, fordi vi gerne vil have, at teenagere og unge skal erfare, hvilken velsignelse det er at give. Jesus fortæller os, at man faktisk giver sig rig: "Giv, så skal der gives jer." Og på denne lidt anderledes måde sætter vi fokus på givertjeneste.

Glade givere i Lindehøj Kirke

- Jeg tror, det er godt at mærke, hvad det vil sige at give og opleve, at det måske kan være svært og udfordrende, men alligevel sundt. Det skal naturligvis aldrig være vrangvilligt eller under pres, men en opmuntring til hinanden.

Det virker det til at være blevet i Lindehøj Kirke, hvor de ofte har Brødremenighedens Danske Mission på programmet. Lindehøj kirke har i flere år støttet børnehjemmet i DR Congo blandt andet med en årlig "Ydre Missionsdag" i september, hvor der for eksempel er blevet afholdt kagekonkurrence og cykelsponsorløb.

 

Martin Højgaard Jensen

mhj@bdm-dk.dk