Adventshilsen fra Rasmus Kjær Jensen, London den 6. december 2019

Det er lige ved og næsten

Her på All Nations Christian College er vi så småt ved at gøre klare til at lukke ned inden juleferien. Det betyder også, at jeg skal sige farvel til min nye venner herovre, for jeg kommer ikke tilbage igen. Det føles sørgeligt, men det er kun fordi opholdet har været rigtig godt på mange måder. Undervisningen har bragt os alle, elever og lærere, tættere sammen, og vi kender nu hinanden rigtig godt – ja, vi omtaler ligefrem os selv som en familie.

Jeg er utrolig taknemlig over, at jeg måtte komme her og blive udfordret på min tro, identitet og min forståelse af Guds mission.  Jeg ville ønske at flere unge danskere kunne få mulighed for at tage herover, for det ville de danske kirker nyde godt af. Vi må jo indse, at mission ikke kun er noget vi skal gøre i udlandet, for den nye missionsmark ligger sandsynligvis i vores hjemland inden for et årti eller to. Missionærer vil til den tid komme fra de lande, vi selv sender missionærer til nu. Vi kan dog nå at gøre noget selv, hvis vi altså tør tro på Gud og hinanden. Det behøver ikke engang koste andet end et par timer i ugen, hvor vi rækker ud til hinanden og deler liv. Og er det ikke det julen handler om?

Vi fejrer jo netop, at Gud sendte sin egen søn til jorden for, at han [Gud] kunne blive menneske fuldt og helt – ikke Gud, ikke semi-gud, men menneske. Det er jo helt fantastisk; Gud ydmygede sig selv, for at hjælpe os, fordi han elsker os! Og hvis Gud kan elske os så højt, skulle vi så ikke også kunne elske vores nabo, kollega eller træningspartner nok til at vi vil række ud og dele vores liv med dem? Også vores trosliv? Vi gør det jo ikke for at sige, at vi er bedre end dem, men vi gøre det for at vise, at vi holder af dem og ønsker dem et godt liv, sammen med os, i Kristus.

Tiden op til juleaften er fyldt med spænding og travlhed for de fleste. Det vil den også være for mig. I år er det dog på en ny måde, for jeg skal jo rejse ud som missionær til Kigoma i Tanzania i starten af det nye år. Det betyder, at jeg på ny skal sige farvel til familie og venner i Danmark. Det bliver uden tvivl en meget følelsesladet tid, som igen vil vidne om kærlige relationer og gode venskaber, men også glæden over at skulle afsted. Jeg skal for en tid emigrere til et nyt land, hvor jeg endnu engang skal danne nye venskaber og forhåbentlig får en ny kristen ”familie”. Jeg er lige så spændt og forventningsfuld som det lille barn, der venter på den store gave under juletræet. Der er bare den forskel, at jeg skal være med til at dele ud af den største gave, vi kan få – nemlig Guds nåde. Den gave er nok for mig!

 

Rasmus Kjær Jensen er ansat af BDM som kommende missionær i Kigoma i Tanzania. Han udsendes fra Grindsted Kirke søndag den 22. december kl. 9.30. I begyndelsen af år 2020 går turen til Tanzania. Siden medio september har han været på ’En route’-kurset på All Nations Christian College i London.

Modtag nyhedsmail fra Rasmus Kjær Jensen

Læs om Rasmus i seneste BDMnyt