Kommende Albanien-præst på dansk visit

PROJEKTER | 08.04.2019

Dena Grillo Fortuzi gæstede Danmark i begyndelsen af april måned

På invitation fra Y’s Men’s klubberne i Skive, Viborg og Silkeborg besøgte Dena Grillo Fortuzi Danmark 14 dage før påske. Dena blev ved årets begyndelse ansat i en fuldtidsstilling i den lutherske Brødrekirke i Albanien. Hendes løn garanteres af Brødremenighedens Danske Mission for en 5-årig periode.

De tre Y’s Men’s klubber er med Knud Erik Lykke på Fur og Ankjær Poulsen i Viborg i spidsen stærkt engageret i at samle ind til hendes løn.

- Jeg er inviteret herop for at styrke relationen til det danske bagland. Jeg fortæller nyt fra arbejdet i kirken og om lejrcenteret i Pogradec, som Y’s Men’s klubberne støttede opførelsen af, fortæller Dena om sit ugelange besøg. Et besøg som også bragte hende forbi et fransk visit på BDMs sekretariat i Christiansfeld for at mødes med generalsekretær Jens Peter Rejkjær.

Bærer på en vision

Ansættelsen har givet tid og muligheder for Dena, som hun ikke havde før, fortæller hun. 

- Jeg er meget taknemmelig for at kunne fokusere på mine studier og arbejdet i kirken på en helt anden måde. Jeg mødes nu månedsvis med lederne fra de forskellige byer, hvor vi har grupper, der samles. Vi fornemmer også et kald til også at starte op nye steder, når tiden er inde. Og så vil vi gerne gøre mere for at række ud til de mange fattige i vores land.

Det er tydeligt, at Dena bærer på en vision for den lutherske Brødrekirke i hele Albanien, som hun inden længe bliver ordineret som præst for. Siden 2015 har hun studeret på Brødrekirkens teologiske universitet i Betlehem, Pensylvania, USA. Et masterstudie, som hun efter planen færdiggør i foråret 2020.

 

Du kan stå sammen med Dena og den lutherske Brødrekirke i Albanien!

Bed for den lutherske Brødrekirke i Albanien, dens ledere og kommende præst

Støt uddannelsen og ansættelsen af Dena Grillo Fortuzi som præst. Giv dig bidrag online, på bankkonto  0994 4672131928 eller Mobilepay 36 945 med teksten ”Dena - Albanien”.