08.05.2019

Knud Elmo Knudsen krydser Tanganyikasøen til DR Congo

Efter påske rejste pendlermissionær Knud Elmo Knudsen til Tanzania for at forberede næste fase i BDMs sundhedsprojekt på DR Congo-siden af Tanganyikasøen. Efter at han uberettiget blev udvist af landet i sommeren 2017, er han nu for første gang tilbage i Tanzania, hvortil han blev udsendt i 1999. Opgaven lyder på at forberede og søsætte næste fase i BDMs sundhedsprojekt langs søens vestlige bred. Det sker i tæt partnerskab med Brødrekirken i Rukwa-provinsen i Tanzania og i Øst-Congo.

Overvældende modtagelse

En overvældet Knud Elmo Knudsen fortæller om en hjertevarm modtagelse på Peters House i Sumbawanga og i Kipili. Her har han, i løbet af sin første uge, haft møder med medarbejdere og volontører fra BDM samt præster og ledere fra Brødrekirken: - Da jeg ankom til Kipili om eftermiddagen varede det ikke længe før hele opkørslen til missionsstationen var fyldt af folk fra landsbyen som med sang, dans og tungetriller bød mig velkommen - en meget bevægende oplevelse for mig og dem, siger han. - En gammel mand kom stavrende helt fra Katongolo (6 km) for at byde mig velkommen. Han havde set mig, da vi kørte forbi på vej mod Kipili.

Søsætter næste fase

Modtagelsesfest, møder med gamle bekendte og en masse lytten til erfaringer fra de lokale ansvarlige for BDMs sundhedsprojektet har gjort den første uge til en bevægende og intens oplevelse for den rolige missionær, der ellers er vant til lidt af hvert fra sine mange år i Afrika. Derudover har arbejdet bestået i at forberede turen over Tanganyikasøen til DR Congo, som Knud krydsede torsdag den 8. maj. En tur på flere timer i båd på den store sø, som forbinder de to lande. De kommende uger vil han opholde sig i DR Congo, hvor han hjælper til med at søsætte næste del af projektet, hvor BDM har fået 3,5 mio til at forbedre sundhedstilstanden i landsbyerne langs søen frem mod år 2022.

 

Martin Højgaard Jensen | mhj@bdm-dk.dk