Kirkeledere støttes i teologisk uddannelse

BDM støtter teologisk uddannelse af præster og kirkeledere i DR Congo, Burundi og Tanzania.

I begyndelsen af februar 2020 dimitterede én af disse, Jacques Bya’unda Byames, fra Hope Africa University i Burjumbura i Burundi. Han er præst og formand for Brødrekirken i DR Congo Kivu Sud, og afsluttede en bachelor i teologi. Han fortsætter nu med at læse en mastergrad i teologi.

Jacques har i en årrække været en nøgleperson i BDMs samarbejde med Brødrekirken i DR Congo. Han besøger jævnligt børnehjemmet i Uvira, som vi understøtter økonomisk, og han tilser også det kommende skolebyggeri i flygtningelejren ved Goma i tæt samarbejde med vores pendlermissionær Knud Elmo Knudsen.

I Burundi har vi desuden ydet tilskud til generalsekretær Edouard Nsengiyumvas masterstudier i teologi, også i Bujumbura. At understøtte en kvalitetsuddannelse af Brødrekirkens præster og ledere har høj prioritet for BDM. Det langsigtede perspektiv i dette fokus er, at vi gennem uddannelse hjælper med at udruste og træne vores partnere, så de klædes godt på til lede, tage ansvar og tjene til menighedernes og samfundets bedste.

Udover Jaques og Edouard støtter vi i øjeblikket også pastor David Mgombele, som læser en Ph.d. Mgombele er generalsekretær for Brødrekirken i hele Tanzania.