Glæde over bibler i Rwanda

Covid-19-pandemien har også ramt Brødrekirken i det østafrikanske land Rwanda hårdt. Efterspørgslen på bibler er steget under nedlukningen

Da pandemien ramte i marts 2020, blev kirkerne prompte lukket ned i hele landet. Siden anden bølge begyndte i januar 2021 har Brødrekirkens 8.000 medlemmer kun haft mulighed for at forsamles i små grupper i private hjem. Her har manglen på bibler vist sig at være et problem. Op mod 80 % af kirkens medlemmer har ikke en bibel, men mange har en tørst efter at kunne læse. En tørst som er vokset under coronakrisen, ifølge kirkens formand Jean Nepo Ndayambaje.

BDM gav støtte til bibelindkøb

BDM har i flere år støttet Brødrekirkens udvikling i landet ved nordspidsen af Tanganyikasøen. Derfor reagerede vi da også hurtigt, da vi først i februar modtog en appel fra kirkens ledelse om behovet for flere bibler. Og i slutningen af februar kunne 500 nyindkøbte bibler så uddeles til små grupper af kristne, der mødes rundt om i hjemmene.

International ros for håndtering af coronakrisen

Rwanda får, ifølge BBC News, international ros for sin måde at håndtere Covid-19-truslen på. Over 257.000 rwandere har modtaget deres første stik af vaccinen. Det erklærede mål er at vaccinere 30% af befolkningen i 2021 og 60% i 2022. Rwanda modtager sine vacciner gennem COVAX-initiativet, som hjælper verdens fattige lande i Covid-19-krisen. Samtidig har myndighederne lettet en smule på restriktionerne, idet det natlige udgangsforbud er blevet reduceret med to timer og nu gælder i tidsrummet klokken 21.00 til 04.00.