Fuld fart på salget af Herrnhuter stjerner

Salget af Herrnhut stjernen går forrygende og der bliver arbejdet på højtryk af medarbejderne i BDM 

BDM er nu for alvor blevet ramt af juletravlheden med et stigende salg af de populære stjerner i både Shop Karibu og på adventsstjerner.dk. I Søstrehusets kælder i Christiansfeld står stjerne-ansvarlige Erik Baun og hans medhjælpere Carsten Bruhn-Lauritsen og Inge Sick for at pakke og sende alle bestillinger til både privatkunder og forhandlere rundt i hele landet. 

Og via hjemmesiden www.adventsstjerner.dk er der igen i år rekord mange bestillinger og salg. Det gælder også i BDMs fysiske butik i Søstrehuset. På en almindelig mandag formiddag i november blev der for nylig solgt for 6.000 kroner stjerner på bare tre timer i Shop Karibu. 

Travlhed med leveringer

Det er ikke kun i BDMs handel og genbrug, at vi mærker, at stjernerne er populære. Det gør vores cirka 40 forhandlere og butikker også. Derfor vil mange af vores forhandlere også gerne have leveret flere stjerner. I Søstrehuset bliver der derfor arbejdet hurtigt og længe, så vi kan få Herrnhuter stjerner i alle farver og størrelser bragt ud. Antallet af pakke-forsendelser er mere end fordoblet i november måned i sammenligning med sidste år.

Hvad regner vi med i år?

Omsætningen i 2019 var på lidt over 5 mio. kroner og vi havde et overskud på 2 mio. kroner. I 2019 solgte BDM lidt over 34.000 stjerner. I år regner den stjerne-ansvarlige Erik Baun med, at omsætningen runder 6 mio. kroner eksklusiv moms. Det vil betyde et stort overskud på 2,6 mio. kroner., som går ubeskåret til BDMs arbejde. 

Herrnhuter stjerner har BDM nu solgt i syv år. Den samlede omsætning ligger lidt over 18 mio. kroner og med et samlet overskud på 7,3 mio. kroner i disse år, oplyser Erik Baun.

 

Af Kristian Højgaard Jensen, erhvervspraktikant hos BDM i uge 48