Flygtninge i Uvira

Siden d. 24.09 til 02.10 har der været åbne kampe mellem regeringstropper og rebellerne fra MaiMai. Kampene startede i området omkring Mboko og bredte sig helt op til Uvira. Folk fra området blev nødt til at flygte og hvad de efterlod af ejendom og føde, blev taget af enten soldater eller rebeller.

Vi gør opmærksom på at i dette område har vi tre sogne/menigheder: Uvira, Mboko og Atunga. Vore menigheder fra disse kirker flygtede her til Uvira, hvortil kampene også nåede d. 27/28.09. rebellerne kom i fire speedbåde fra søen til havneområdet og andre via vejen til udkanten af Uvira, men blev stoppet af FN-styrker fra lejren her i Uvira.

Der er stadig store problemer med at rejse sydpå ad vejen, da regeringsstyrker har erklæret det operativt område uden hensyn til flygtningene. P.t. er mange forhindret i at vende hjem og må opholde sig hos familie, venner eller bekendte, som i forvejen har det trangt på alle måder.

Vi har opført antallet af familier fra vor kirke til 120. Vor bøn om hjælp drejer sig om det basale: mad, kogekar, tæpper, telte/presenninger. En sådan hjælp vil også virke som et evangelium overfor vore omgivelser.

Gud velsigne jer og alle der røres af denne meddelelse.

Imefanyika Uvira, th.06 Octoba 2017.

Mwenyekiti wa Kanisa la Moravian Congo-Mashariki.

Du kan være med til at hjælpe disse flytninge ved at støtte vores indsamling her

Se brevet (på swahili) fra kirkerne i området her