Projektgruppe: Edmonds Børnehus i Uvira, DR Congo

Oppe på et bjerg i Uvira, Congo, ligger et børnehjem, en skole og en lægeklinik, der danner rammerne for et nyt liv for 60 handicappede børn, der ellers ikke havde mulighed for at være andre steder. De fleste af børnene er handicappede som følge af børnesygdommen polio,men også andre handicaps gør sig gældende. 

Fem huse på bakken udgør et nyt hjem for 60 børn i alderen 4-16 år, som via hjemmet har fået mulighed for at gå i skole og får lægebehandling. I hvert af de fem huse bor 12 børn sammen med deres mama. Ordet "mama" betyder mor på swahili, og det er netop den funktion, husets mama har. Den ansatte mama bor på børnehjemmet sammen med børnene, da hun ikke selv har mand eller familie. Hun står for madlavning, rengøring og pasning af børnene, præcis som børnenes rigtige mor ellers ville. Sammen udgør de 12 børn og deres mama en lille familie. 

Projektgruppen for Edmonds Børnehus i Uvira arbejder med at fundraise penge til den daglige drift på børnehjemmet. Kunne du tænkte dig at følge med i projektgruppens arbejde, så kan du følge med på facebook, hvor der vil komme opdateringer omkring arbejdet.  

Og kunne du tænke dig at støtte projektet, kan du gøre det her