D.R. Congo og Brødrekirken

Brødrekirken er under opbygning i det Centralafrikanske land Demokratisk Republik Congo (D.R. Congo), der i mere end 10 år været plaget af en blodig borgerkrig, der menes at have kostet millioner af mennesker livet.

I slutningen af 80-erne blev den Brødrekirke, vi kender nu, grundlagt i D.R. Congo. På trods af de vanskelige forhold, fattigdom og mange andre problemer, er den op igennem 90-erne vokset uden reel hjælp udefra. Der er i dag over 14.000 medlemmer fordelt på mere end 40 menigheder.

Hollandsk missionær

BDM havde i vinteren 2004-05 associeret missionær Bert Muizebelt fra Holland udsendt til byen Mwene-Ditu i det centrale D.R. Congo. Her skulle han undersøge og vurdere muligheder og risici i forbindelse med en målrettet sundheds- og missionsindsats i D.R. Congo. Dette førte bl.a. til oprettelse af en netcafé, som den dag i dag er et godt aktiv for den unge Brødrekirke dér. Samtidig var rapporterne fra Muizebelt så overbevisende – på trods af den store fattigdom og politiske ustabilitet – at BDMs bestyrelse lige siden har budgetteret med en stigende indsats i D.R. Congo.

BDM har således taget et nyt arbejdsområde ind ud fra overbevisningen om, at mission til stadighed må være i bevægelse.

BDM har en koordinerende rolle

BDMs formand Jørgen Bøytler har foretaget flere rejser til D.R.Congo, hvor der viser sig at være store behov indenfor undervisning og byggeri mm. 10 års borgerkrig har betydet, at millioner af mennesker har et akut behov for at få både materiel, psykisk og åndelig hjælp.

Og ikke bare sult og ydre nød plager befolkningen, men også krigens traumer og ydmygelser må bearbejdes mentalt og åndeligt. Brødrekirken er blevet bedt om at genopbygge sit arbejde i D.R. Congo for også på den måde at hjælpe med at normalisere tilstandene ude i befolkningen hurtigst muligt.

Derfor er de også brug for kristen mission: Evangeliet må forkyndes samtidig med at befolkningen modtager hjælp og omsorg; kirker må genopbygges og menigheder må genrejses.

BDM har brug for hjælp

Der bor 65 mill. mennesker i D.R.Congo; nøden er ufattelig stor; BDM er fra samarbejdsorganisationerne blevet bedt om at tage et arbejde op i D.R.Congo. Vi bliver nødt til at høre den bøn! Derfor er der hårdt brug for økonomisk hjælp!

Tak for din forbøn og støtte.