Volontører samler ind til førskolebørn

Brødremenigheden Danske Missions to volontører i Sikonge, Linnea Brinkmann Thomasen og Christina Vejen Knudsen, starter sommer-indsamling til fordel for børnene i byens Cheke Chea.

Volontører samler ind til førskolebørn

”En Cheke Chea er en førskole, hvor børn i alderen 3-5 år kommer og lærer om bogstaver, tal, farver og leg. En slags børnehave”, fortæller Christina Vejen Knudsen, som netop nu er på tre ugers ophold i Danmark, inden hun rejser tilbage til Sikonge.

Cheke Cheaen i Sikonge, som drives af Brødrekirken, er netop startet op igen, efter at have været lukket ned i nogle år:

”Lige nu går der 12 søde børn fra det nærliggende område, som hver dag i ugen, mandag til fredag, bliver afleveret af deres forældre eller søskende og er klar til en dag i ”skole”, fortæller volontørerne.

Lokal pige underviser børn

I Cheke Cheaen underviser Madam Edina. Hun er 20 år og helt ny som lærer. Blandt de tanzaniske børn er også danske Eskil, som er den yngste af missionærparret Mia og Michael Toldam Korsgårds tre drenge. Og han trives, ligesom de to danske volontører, i førskolen.

”Vi har Eskil med os, hver dag i Cheke Cheaen. Han er glad og leger godt med de andre børn. Udover at have ansvar for ham, er vores opgave i Cheke Cheaen, i samarbejde med Edina, at få dagen til at være sjov, lærerig og spændende for børnene. Vi leger forskellige lege med børnene i deres pauser, vi hjælper når der skal skrives bogstaver og giver et kram og et knus, når børnene har brug for det”, fortæller Christina Vejen Knudsen.

Og Linnea Brinkmann Thomasen supplerer hende: ”Vi holder et ugentligt møde med Edina, hvor vi snakker om ugens forløb og hvad der skal ske i den kommende uge. Vi forsøger at præge dagligdagen i børnehaven med en pædagogisk tilgang, der er en smule anderledes end der er kultur for, her i Afrika.

Mangler legetøj og legeplads

Det kan være en stor opgave at bevæge sig ind og være en del af en afrikanske børnehave, men de to volontører er glade for hverdagen og bliver begge i Sikonge det næste halve år. Og de har set et behov, som de nu tager initiativ til at møde: ”Vi vil samle penge ind til at børnene kan få noget mere spændende legetøj og til et klatrestativ, vi allerede har fået bygget”.

Så i juni og juli måned kan man give en gave via BDM, så børnene rigtig kan glæde sig til nye udfoldelsesmuligheder i Cheke Cheaen, når sommerferien er forbi.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

STØT Cheke Cheaen i Sikonge!

Giv online her

Giv på Mobile Pay 36 945 eller Bank regnr. 0994 kontonr. 4672131928

Mærk din indbetaling ”Cheke Chea”.

Husk at opgive navn, adresse og CPR-nr. i tekstfeltet, hvis du ønsker skattefradrag for din gave.