Børnehus indviet i Uvira

I september blev ’Sørens Hus’, det fjerde hus på handikaphjemmet for forældreløse børn i Kakusi taget i brug. Eliza, Muhemere, Andre, Mariamu, Safi, Isac, Safiri, Degama, Mukamba og deres plejemor flyttede ind som en ny familie. De havde ikke nogen kendskab til hinanden og kommer fra forskellige landsbyer.
Den yngste er Mariamu med sine fire år – begge hendes fødder vender indad og hun har derfor vanskeligt ved at holde balancen; men der er altid en hjælpende hånd fra hendes nye større søskende, hvis det kniber. Mariamu er startet i børnehaveklassen og de andre fordeler sig på 2.- 6. klasse.

Da jeg besøgte dem, havde de allerede været familie i en måned og virkede til at være faldet til i de nye omgivelser med nye søskende, venner og en ’mor’. De havde også lært nogle af sangene fra de andre børn og sang og dansede ivrigt med, da børnekoret på nu 40 børn skulle vise mig, hvad de kunne.

Generalsekretær Jens Peter Rejkjær havde efterladt et kilo Matadormix, som jeg skulle dele ud til børnene. Normalt ville sådan en uddeling skabe fuldstændig kaos hos børn herude; men her stillede de sig pænt op og efter tur kom de op og tog et stykke hver. De havde aldrig spist slik før, så de vidste ikke rigtigt, hvad de skulle gøre ved det, før jeg fortalte dem, at de skulle smage på det. Så kom der lys i øjnene og smil i ansigterne, og iveren var noget større, da de fik lov til endnu en runde.

Mit indtryk af både børnenes og de voksnes måde at omgås hinanden på bærer præg af ro og ordnede forhold, som skaber tryghed hos børn. Selv da de 250 elever på skolen skulle stille op til et gruppefoto, foregik det afdæmpet og roligt uden skænderier børnene imellem, og uden at lærerne skulle råbe eller tilrettevise nogen børn.
Børnene udtrykker en naturlig glæde og tillid til de voksne ud over det sædvanlige, hvilket jeg glæder mig meget over, for det betyder, at de føler sig hjemme og er godt til pas. De er accepteret af deres omgivelser trods deres handikaps og trods det, at de er forældreløse.

Missionær Knud Elmo Knudsen

Har du lyst til at vide mere om hele projektet, kan du finde det her

Og der er stadig brug for økonomisk støtte til arbejdet - tak for en gave her eller via bankkonto 0994 - 4672131928 eller MobilePay 4049 9515