Bibelskole bygges i Kigoma

I september var seniorvolontør Kaj Bruun tre uger i Tanzania for at færdiggøre et bibelskole-byggeri i Kigoma, hvor Brødrekirkens præster og evangelister fra området fremover kan undervises og indlogeres

- Jeg rejste til Kigoma for hjælpe med til at gøre bibelskolen færdig, så den kan bruges til formålet, fortæller Kaj Bruun. - Den 3-længede bygning stod ufærdig med mure og tag, så der blev lavet gulve og sat vinduer og døre i de 8 rum og klasselokalet. Det blev til 12 døre og 14 store jernvinduer samt udhæng og indvendige lofter. Alt blev fremstillet ”fra bunden af”, siger seniorvolontøren, som fra Brødrekirkens præster mærkede stor interesse i få byggeprojektet afsluttet. Med i bagagen fra Danmark havde han også indsamlede midler til udgifterne.

Ønsker at styrke menigheder

Med opførelsen af bibelskolen opfyldes et brændende ønske fra formand Charles Y. Katale og Brødrekirken i området. De vil nemlig gerne uddanne flere evangelister, som kan sendes ud til de omkringliggende menigheder eller starte helt nye kirker.

- Den første dag gik med at lave overslag. Hvad vil det koste? Hvor mange penge har vi? Hvornår skal vi være færdige? Kirkens præster var med til mødet, hvor to lokale håndværkere lavede overslag, som vi så godkendte. Derefter blev der købt cement, sand, vand, træ til stillads med mere.

Det var lidt af en opgave at følge med i hvor mange penge, der løbende blev anvendt. Da først arbejdsmændene tog fat flere steder på samme tid, var det vigtigt at bevare overblikket.

- Det gælder om at forhandle sig til de rigtige priser, når først man køber ind på markedet. Så vi fandt ud af, at der også kunne blive råd til indvendige lofter i alle rum. Brødrekirkens formand Katale kender folk og kulturen indgående, så vi fik rigtig meget for pengene. Det var varmt - cirka 32 grader og tørtid - men arbejderne var dygtige, fortæller Kaj. - Undervejs var der også lige et termitbo, der måtte fjernes i et af rummene og en færdig dør som ”forsvandt”.

Næsten klar til seminar

Faciliteterne kan nu bruges til overnatning. Dog mangler man stadig tre toiletrum foruden el og vand. Brødrekirken planlægger næste seminar for præster og evangelister i juni måned. Her skulle alt gerne være på plads, så de mange gæster kan indlogeres og modtage undervisning på bibelskolen.

Derudover ønsker kirken også at samle nogle af de mange enker i området for at give dem undervisning. Hjemme igen glæder Kaj Bruun sig over en vellykket rejse: - Vi nåede alt til tiden og fik lukket og aflåst alle rummene. Vi har opfordret kirken til at bruge lokalerne så meget som muligt. Al ære til Gud for en god oplevelse!

 

Martin Højgaard Jensen | mhj@bdm-dk.dk