BDM-støttekroner til sundhedsklinik

Med støtte fra Danmark har Brødrekirken i Tabora renoveret deres sundhedsklinik 

I november 2019 var generalsekretær Jens Peter Rejkjær sammen med informationsmedarbejder Martin Højgaard Jensen Brødrekirken i Tanzania. På deres rundtur besøgte de flere kirker, skoler og sundhedsklinikker i området ved Tabora i det vestlige Tanzania.  Klinikkerne er som en slags "lægehuse" helt væsentlige for BDMs vision om, sammen med vores partnerkirker, at udvise omsorg for hele mennesket.

I regionens hovedstad Tabora var Brødrekirken i færd med at renovere og udvide deres sundhedsklinik. Den veldrevne klinik fungerer som nærmeste sundhedsvæsen for tusindvis af mennesker i byen med cirka 250.000 indbyggere. I de fleste afrikanske lande er sundhedsvæsenets kapacitet ikke at sammenligne med danske forhold. En sundhedsklinik, med en tilknyttet sygeplejerske og måske et par andre fagpersoner, er ofte den eneste mulighed befolkningen har for at blive undersøgt og behandlet for sygdomme eller skader.

Indvielse med tak til danskere

Efter besøget i 2019 besluttede BDMs bestyrelse at yde et ekstra tilskud til den igangværende renovering, som vi dermed har sendt næsten 50.000 støttekroner til.  Søndag den 21. marts kunne kirkens biskop Ezekiel Yona indvie de nyrenoverede faciliteter i overværelse af klinikkens medarbejdere og kirkens øvrige ledere.

Ezekiel Yona takker for støtten fra Danmark:

- Send hilsner til vores brødre og søstre i Danmark og til BDMs bestyrelse. Vi takker Gud for jeres opbakning og økonomiske støtte, som gjorde det muligt at vi nu kan tage de nye faciliteter i brug.

Indvielse af sundhedsklinikken i Tabora i marts 2020

(Foto: Brødrekirken i Vest-tanzania)