BDM som månedens organisation i DMRU

Brødremenighedens Danske Missions formål er dobbelt, idet de både arbejder med at forkynde evangeliet ude i verden, og at skabe forståelse i Danmark for kirkens forpligtelse til diakoni og mission. BDM arbejder i Tanzania, D.R. Congo, Burundi og Albanien. 

Rundt omkring i Tanzania, men altid væk fra de store byer, finder man Brødremenighedens missionærer. I Kipili ved Tanganyikasøen arbejder missionærer med evangelisering og et sundhedsprojekt, i Sikonge i det vestlige Tanzania er en udsendt læge ansat på et spedalskhedshospital, og i Sumbawanga drives både børne- og ungearbejde og en bogbutik af danske missionærer. 

Et helt særligt sundhedsprojekt

BDM arbejder med et helt særligt sundhedsprojekt ved Tanganyikasøen, hvor de små lokalsamfund gennem uddannelse og en rettighedsbasseret tilgang bliver bekendt med deres rettigheder. Og der er virkelig brug for projektet, for som projektleder Respice Mbalu fortæller:”I området er de fleste mennesker analfabeter. Det betyder blandt andet, at de ikke kender til deres rettigheder.”

Projektet, drives i partnerskab mellem BDM og Brødrekirken i Tanzania, har som mål at forbedre sundhedstilstanden i 45 landsbyer. Dette sker ved at engagere og mobilisere landsbyernes beboere i deres egne sundhedsforhold, og støtte dem i at stille krav til myndigheder om de sundhedsydelser, de som borgere har ret til.

Læs mere om sundhedsprojektet og hvordan det arbejder med den rettighedsbaserede tilgang her 

(http://www.dmru.org/faglig-raadgivning/rettighedsbaseret-arbejde/rbareview/bedre-sundhed-ved-soeens-bredder/) 

Film om missionærerne ved Tanganyikasøen

Hvordan er det for en dansk børnefamilie at bo i en afrikansk landsby, hvor strøm og drikkevand ikke er en selvfølge? Det har BDM lave to tv-programmer om. I programmerne følger man missionærerne Eva og Jonas Fibiger Diemer og oplever deres dagligdag med sundhedsprojektet ved Tanganyikasøen. Programmerne er blevet vist på TV Syd og har således formået at oplyse danskere uden viden om udviklingsarbejde om livet i Tanzania og det vigtige arbejde, som BDM støtter.

Se tv-programmerne her –
program 1 (http://www.tvsyd.dk/video/klip/brødremenighedens-missionærer-i-tanzania-12),
program 2 
(http://www.tvsyd.dk/video/klip/brødremenighedens-missionærer-i-tanzania-22