BDM satser på evangelister

Med BDMs missionærpar Janice og Mads Refshauge Jakobsen som katalysatorer har BDM og Brødrekirken indgået samarbejde om nyt pilotprojekt. Det sender evangelister fra hele Rukwa-provinsen på teologisk seminarium i Sumbawanga

- Jeg har netop besøgt Mlimani Theological College og mødte her de første 30 nye studerende, som lige er ankommet fra deres hjembyer rundt om i provinsen, rapporterer Erord Simae, formand for Brødrekirken om opstarten af projektet. - Skolens forstander oplyser, at de forventer at nå op på 41 studerende inden semesterstart om få uger.

Løfte niveauet

Evangelistkurset, som afvikles over to år på Brødrekirkens uddannelsessted Mlimani Theological College i Sumbawanga, skal løfte uddannelsesniveauet og booste bibelkundskaben hos evangelisterne. Og netop evangelisterne ser BDMs missionærpar i Rukwa provinsen, Janice og Mads Refshauge Jakobsen, som værende nøglepersoner i Brødrekirken:

- De forstår den lokale kultur og kan relatere naturligt til menigheden. De underviser allerede i menighederne, men der florerer også megen falsk lære og misfortolkninger af Evangeliet rundt omkring os. Vi ønsker at uddanne evangelisterne til bedre at kende og undervise evangeliets sandheder ud fra Bibelen.

De kender folks hverdag

Ifølge Janice Jakobsen har evangelisterne potentiale som de mest effektive undervisere, fordi de deler baggrund og lever tæt sammen med folk helt ude i de fattigste landsbyer og fjerneste egne af Tanzania. De forstår dem og deler deres livsvilkår. Og ofte har de små menigheder ikke egen præst, men deles med 3-4 andre menigheder om at få besøg af en præst én gang om måneden. - Derfor står evangelisterne for omsorgen og det daglige ansvar for menighederne, siger Janice.

BDM satser økonomisk

For at gøre det muligt at sende en stor gruppe evangelister på skolebænken har BDM besluttet at støtte 35 elever over de næste to år. Menighederne betaler selv for deres evangelists ophold, mad og transport, siger Janice Jakobsen. BDM betaler for undervisningsdelen.

Projektet koster BDM omkring 80.000 kroner. BDMs hollandske partner ZZg (Brødrekirkens missionsorganisation) har besluttet at bakke op om projektet med en større donation, og BDM vil også samle ind blandt BDMs venner.

- Hernede opfordrer vi desuden til, at de rigeste af menighederne i Rukwa provinsen hjælper de fattige menigheder langs Tanganyikasøen. Dem som normalt ikke har råd til at sende deres evangelister af sted, siger Janice.

Skal undervise 

Udover selv at samle en stor gruppe af evangelisterne til undervisning og seminarer i Kipili senere på foråret, er Janice og Mads også blevet inviteret til at undervise et par gange om året på Mlimani Theological College i Sumbawanga, som ligger fire timers kørsel fra Kipili:

- Vi håber og beder til, at vi på flere måder kan være med til at opmuntre både evangelisterne og deres lokale folk til at tage del i Guds mission. Det er vores mål med projektet, siger Janice, som glæder sig over at mærke en tørst efter at lære Bibelen bedre at kende hos de mange evangelister, de har fået relation til.

 

BDM samler i foråret ind til ”Evangelister” i Rukwa provinsen. Støt på MobilePay 36 945 eller Bank 0994 – 4672131928 med teksten ”Evangelister”.

Fra ZZg, vores hollandske søsterorganisation, har vi med tak modtaget en donation på 4.000 Euro til projektet.

 

mhj@bdm-dk.dk

Martin Højgaard Jensen, informationsmedarbejder