BDM gæster Y´s Men landet rundt

(Foto: Jacques Byaunda Byames i DR Congo, hvor skolebyggeriet skal påbegyndes i foråret)

Brødrekirken og BDMs skolebyggeri i en flygtningelejr i Goma i DR Congo er årets regionsprojekt i Y´s Men´s klubberne over hele landet

Derfor gæster generalsekretær Jens Peter Rejkjær og informationsmedarbejder Martin Højgaard Jensen i disse måneder flere af landets klubber. Og interessen for bidrage til projektet er stor, når BDM kommer frem for at fortælle om projektet.

- Målet er at indsamle 300.000 kroner, så der kan bygges en ny skole på Brødrekirkens grund i området. Her skal 300 børn have deres daglige skolegang i grundskolen, siger Jens Peter Rejkjær.

Hjælp til de allersvageste

- Skolebyggeriet skal hjælpe de svageste og mest udsatte grupper, fortæller missionær Knud Elmo Knudsen, som lige nu opholder sig i DR Congo:

-En særligt udsat gruppe er et par tusinde pygmæer, som traditionelt står uden for de rettigheder som andre har. Det er denne gruppe, vi har særlig fokus på og gerne vil hjælpe frem, så de opnår en ligestilling med andre, siger han.

BDMs plan er i høj grad at involvere de mange lokale flygtninge i byggeriet, både i den praktiske forberedelse, materialevalg og i selve byggeriet. Det hele foregå i samarbejde med den lokale Brødrekirke, som er på stedet.

Knud Elmo Knudsen fortæller, at byggeriet begynder i foråret 2020. I sidste uge var Jacques Byaunda Byames fra Brødrekirkens ledelse på besøg i Goma for at gøre de indledende forberedelser. Om alt går efter planen står skolen klar til indvielse ved næste skolestart til september.