Påskefest med mindestund for tidligere dansk præst i Albaniens lutherske Brødrekirke

ALBANIEN | 29.04.2019

Kirken i Tirana var fyldt til bristepunktet, da den lutherske Brødrekirke fejrede påske

160 børn, unge og voksne fra kirkens seks forsamlinger var mødt frem for at fejre påskegudstjeneste i den lutherske Brødrekirke i hovedstaden Tirana. Påskedag var den unge kirke således fyldt med liv og klædt på til en rigtig opstandelsesfejring.

Samme søndag mindedes og markerede menigheden, at kirkens første danske præst Knud Schjødt Pedersen (f. 1925) døde kort før påske. Knud var, sammen med sin hustru Ruth, meget aktiv i kirkens pionerfase efter kommunismens fald i 1990´erne. De fik derfor begge en stor plads i albanernes hjerter med mange varige venskaber til følge. Derfor var det også både med taknemlighed, glæde og tårer, at Knuds minde blev æret af menigheden.

 - Et af Knuds varige aftryk var den første kirkebog til brug for indførelse af navnene på først og fremmest alle døbte. Nummer et i den bog er Dena Grillo, som nu er i den afsluttende fase af teologistudiet og sigter på at blive den første lokale præst i den unge kirke. Hans glæde var stor, da Dena startede sit teologiske studium, ligesom har forsøgt at følge hende gennem studieforløbet, skriver Ankjær Toftgaard Poulsen i sit mindeord på www.bdm-dk.dk om Knud Schjødt Pedersens aftryk i den albanske kirke.

Du kan stå sammen med os og støtte den lutherske Brødrekirke i Albanien!

Bed for den lutherske Brødrekirke i Albanien, dens ledere og kommende præst

Støt uddannelsen og ansættelsen af Dena Grillo Fortuzi som præst. Giv dig bidrag på bankkonto  0994 4672131928 eller Mobilepay 36 945 med teksten ”Dena - Albanien”.

 

Martin Højgaard Jensen | mhj@bdm-dk.dk

Foto: Kisha Lutherane e Moraviane, Shqipëri